Izjava o privatnosti

Zaštita vaših osobnih podataka vrlo nam je važna, stoga vaše podatke obrađujemo isključivo na temelju zakonskih propisa. U ovoj vas Izjavi o privatnosti želimo upoznati s najvažnijim aspektima obrade podataka na našoj internetskoj stranici.

 

Kontakt s nama

Kontaktirate li nas putem obrasca na internetskoj stranici ili putem e-pošte, vaši će podatci ostati pohranjeni šest mjeseci za potrebe obrade zahtjeva i u slučaju daljnjih pitanja. Vaše podatke nećemo dijeliti s trećom stranom bez vašeg pristanka.

 

Pohrana podataka

Napominjemo da u svrhu lakšeg procesa kupovine i daljnje provedbe ugovora, prodavatelj u okviru kolačića pohranjuje IP podatke korisnika, kao i ime, adresu, broj kreditne kartice, itd. Nadalje, u svrhu izvršenja ugovora pohranjujemo sljedeće podatke kupca:

  • Ime / Naziv tvrtke
  • Matični broj tvrtke
  • Osoba za kontakt
  • Poslovna adresa / Adresa kupca
  • Podatci o osobi za kontakt (telefonski broj, broj faksa, adresa e-pošte itd.)
  • Bankovni podatci, podatci o kreditnoj kartici
  • Podatci o narudžbi
  • Porezni broj
  • Upiti službi za korisnike

Podatci koje smo od vas dobili potrebni su za provedbu ugovora, odnosno predugovornih mjera. Bez tih podataka ne možemo sklopiti ugovor s vama. Prijenos podataka trećim stranama neće se izvršavati, osim u slučaju prijenosa podataka o kreditnim karticama nadležnoj banci u svrhu terećenja iznosa kupoprodajne cijene, dostavnom ili otpremnom poduzeću u svrhu dostave proizvoda, kao i našem poreznom savjetniku u svrhu ispunjenja naših poreznih obveza. Još jedna iznimka je prijenos podataka IT tvrtkama u svrhu razvoja marketinških strategija. Pritom se primjenjuje pseudonimizacija IP adresa tako da precizna lokalizacija korisničke adrese više nije moguća te se na taj način u najvećoj mogućoj mjeri štiti privatnost korisnika.

Po završetku postupka kupovine, podatci pohranjeni u tu svrhu bit će izbrisani. Obrada podataka odvija se na temelju zakonskih propisa.

 

Rok pohrane podataka

Vaše podatke čuvamo sve dok su potrebni za svrhu u koju su prikupljeni.

Osobni podatci koji se prikupljaju radi ispunjavanja ugovornih obveza čuvaju se do potpune provedbe ugovora. Porezni podatci iz ugovornog odnosa pohranjuju se do isteka roka čuvanja poreznih podataka (7 godina).
Osobni podatci koji štite legitimne interese prodavatelja pohranjuju se sve dok se u potpunosti ne ispuni svrha u koju se koriste.
Nadalje, čuvanje osobnih podataka duže vrijeme dopušteno je samo ako je korisnik u tom smislu dao pristanak i nije ga u međuvremenu opozvao. Duže pohranjivanje tih podataka dopušteno je i ako se prodavatelj mora pridržavati zakonske obveze ili naloga vlasti.

Po isteku razdoblja čuvanja, osobni podatci bit će izbrisani. Pravo na pristup, brisanje, ispravak i prijenos podataka od tog se datuma više ne može ostvariti.

 

Obrada podataka

Dobrovoljno ste nam ustupili svoje podatke i ti se podatci na temelju vašeg pristanka obrađuju u sljedeće svrhe:

briga o kupcima za vlastite potrebe oglašavanja; na primjer, za slanje ponuda, promotivnih brošura i biltena (u papirnatom i elektroničkom obliku), u svrhu upućivanja na postojeće ili prošle poslove s kupcima (preporuke)
provođenje analize tržišta od strane trećih osoba.
Suglasnost za korištenje vaših podataka možete opozvati u bilo kojem trenutku. Opoziv znači da vaše podatke više nećemo obrađivati u gore navedene svrhe. Za opoziv suglasnosti molimo obratite nam se na adresu brne.opg@gmail.com

Za obradu podataka koristimo usluge tvrtke za obradu podataka.

Vaše podatke prosljeđujemo sljedećim primateljima ili kategorijama primatelja:

Tvrtkama odgovornima za obradu plaćanja i isporuku.
IT tvrtkama koje općenito prate odlike kupaca online trgovina ili ih analiziraju u svrhu prodaje, kao što su npr. Google LLC. ili Facebook, Inc.
Vaši podatci djelomično se obrađuju i izvan EU-a, odnosno EGP-a, i to u SAD-u u skladu s protokolom EU-US Privacy Shield na temelju odluke o adekvatnosti Europske komisije.

 

Kolačići

Naša internetska stranica koristi takozvane kolačiće. To su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem uređaju pomoću preglednika. Ne uzrokuju nikakve štete.

Kolačiće koristimo kako bismo olakšali korištenje naše stranice kupcima. Neki kolačići ostaju pohranjeni na vašem uređaju dok ih ne izbrišete. Omogućuju nam da prepoznamo vaš preglednik pri sljedećem posjetu.

Ako želite, preglednik možete podesiti tako da vas svaki put obavijesti o upotrebi kolačića pa to možete dopustiti samo u pojedinim slučajevima.

Onemogućavanje kolačića može ograničiti funkcionalnost naše internetske stranice.

 

Web analitika

Naša internetska stranica u svrhu web analitike koristi se uslugama servisa Google Analytics tvrtke Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043. Podatci se pritom obrađuju i pohranjuju u SAD-u, sukladno protokolu EU-US Privacy Shield. U tu svrhu upotrebljavaju se kolačići koji omogućuju analizu korištenja internetske stranice. Tako generirane informacije prenose se na poslužitelj prodavatelja i tamo pohranjuju.

To možete spriječiti postavljanjem preglednika tako da se ne pohranjuju kolačići.

S pružateljem usluga sklopili smo odgovarajući ugovor o obradi podataka.

Kod mogućeg korištenja IP adresa na temelju „legitimnog interesa” (npr. analiza tržišta prodavatelja), vaša IP adresa bit će preuzeta, ali uz pseudonimizaciju (na primjer, brisanjem zadnjih 8 bitova). Kao rezultat toga, nije moguća precizna lokalizacija IP adrese te se na taj način osigurava privatnost korisnika.

Obrada podataka odvija se na temelju zakonskih propisa.

Korištenje podataka na temelju „legitimnog interesa“ provodi se isključivo u svrhu poboljšanja naše ponude i internetske stranice.

Korisnički podatci pohranjuju se na razdoblje od 26 mjeseci.

 

Bilten

Na našoj internetskoj stranici možete se pretplatiti na naš bilten. Za to nam je potrebna vaša adresa e-pošte i vaša izjava da ste suglasni s primanjem biltena.

U bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu na bilten. Pretplatu možete otkazati slanjem poruke na sljedeću adresu e-pošte: brne.opg@gmail.com  Vaši podatci povezani s pretplatom na bilten zatim se brišu. Otkaz pretplate na bilten ne utječe na zakonitost obrade vaših podataka za koju postoji vaša suglasnost do njezinog opoziva.

Možete nas kontaktirati na sljedećim adresama: OPG Brne, Splitska 33, Primošten

E-pošta: brne.opg@gmail.com

 

Pouka o pravnom lijeku

Imate svako pravo na informacije, ispravke, brisanje, ograničavanje, prijenos podataka, opoziv i prigovor u vezi s pohranjenim podatcima. Ako smatrate da se obradom podataka krši zakon o zaštiti podataka ili su vaša prava na zaštitu podataka na bilo koji način povrijeđena, možete uložiti prigovor nama (brne.opg@gmail.com) ili nadležnom tijelu za zaštitu podataka.